Jak uchovnit

1.1.2022,

JAK UCHOVNIT PSA/FENU

Do seznamu chovných jedinců KCHHMO může být zařazen pouze pes/fena v majetku člena klubu. Pokud Váš pes/fena splní požadované podmínky chovnosti ZDE a vy chcete, aby byl zařazen do seznamu chovných jedinců KCHHMO, musíte udělat následující:

Poradci chovu zašlete doporučenou poštou: 

  1. originál průkazu původu
  2. kopii průkazu původu
  3. kopie soudcovských tabulek
  4. kopii posudku z výstavy (fena/pes byla na výstavě starší 12.měsíců)
  5. kopii vyhodnocení rtg DKK (platí pouze pro plemeno MOK a STA)
  6. případně kopii certifikátů jiných zdravotních testů, které chcete aby byly evidovány
  7. fotku psa/feny v postoji zaslat elektronicky (nemusíte zasílat, pokud foto předtím nahrajete do karty psa přes členskou sekci)

Redakční radě zašlete fotografii psa/feny v postoji v elektronické podobě na adresu redakce@ohar.cz (nemusíte zasílat, pokud foto předtím nahrajete do karty psa přes členskou sekci)

Poradcem chovu pro plemena NDO, SHO, PP je:
Jan Kopřiva
Koldín 87
565 01 Choceň

poradcehrubosrsty@ohar.cz

POZOR ZMĚNA! Pro plemena MOD, MOK a STA se podklady posílají na adresu:
Lucie Svobodová
U Lesa 3063/1
276 01 Mělník - Vehlovice

poradcemadarsky@ohar.cz

V případě uchovnění psa zašle poradce chovu po zařazení do klubové databáze jeho průkaz původu na plemennou knihu a ta pak zašle PP s razítkem "CHOVNÝ PES" majiteli na dobírku.

V případě uchovnění feny zašle poradce průkaz původu zpět majiteli a ten pošle PP na plemennou knihu spolu s prvním vrhem feny. V případě, že chce majitel razítko "CHOVNÁ FENA" do PP ještě před vrhem, musí si toto zařídit individuálně na ČMKJ, která vede plemennou knihu. Plemenná kniha zašle rodokmen na adresu majitele na dobírku dle jejich aktuálního ceníku. Vyřízení chovnosti na plemenné knize může trvat jeden až dva měsíce. 

Poradce chovu předává informace o nově uchovněných jedincích Redakční radě ke zveřejnění na klubových webových stránkách, poté se objeví se v seznamu chovných jedinců.

Kartu chovného psa můžete spravovat přes členský profil v sekci DOPLNĚNÍ DAT. V seznamu chovných jedinců se zobrazují pouze psi v majetku členů klubu, takže v případě, že neuhradíte členský příspěvek a přestanete být členem klubu, Váš pes již v seznamu chovných jedinců nebude zobrazen. 

 


DALŠÍ ČLÁNKY V TÉTO KATEGORII

1.1.2024
Informace o platbách

2.10.2022
FAQ - často kladené dotazy

14.3.2022
English informations

1.1.2022
Pravidla pro udělování příspěvku na odchov vrhu málopočetných plemen

1.1.2022
Pravidla pro zadávání inzerce