FAQ - často kladené dotazy

2.10.2022, Hana Svobodová

Máte nějaké otázky ohledně vašeho profilu, vašeho psa nebo chovatelské stanice? Mrkněte do často kladených dotazů, pokud nenajdete odpověď, můžete kontakovat redakce@ohar.cz

Proč není u chovného jedince uvedený můj kontakt? O: Pokud majitel chovného psa/feny není uveden, tak si majitel nepřál zveřejnit své údaje nebo ještě nepotvrdil GDPR. 

Proč není můj chovný jedinec uvedený v seznamu chovných psů/fen? O: Na seznamu chovných jedinců jsou uvedeni pouze chovní jedinci v majetku členů klubu. Pravděpodobně tedy již nejste členem klubu a neuhradil jste členství na daný rok. Případně ještě není připárován k majiteli (převážně u fen - na původním webu nebyl u fen uveden majitel, proto administrátoři webu nemohli přiřadit fenu ke konkrétnímu členovi klubu), nebo byl vyřazen automaticky pro věk. Přihlašte se do svého profilu a zkontrolujte si sekci PSI a fenu nebo psa si k sobě přiřaďte.

Proč se nemohu přihlásit do členské sekce? O: Do členské sekce se přihlašujete emailovou adresou, kterou máme v evidenci. Pokud Vám nejde se přihlásit, tak napiště na ekonom@ohar.cz a matrikář vám spáruje správný email, přes který se pak budete přihlašovat. 

Proč nemohu zažádat o krycí list? O: Nemáte k sobě přiřazenou žádnou chovnou fenu nebo přiřazená fena ještě nemá nastavený příznak chovnosti. Pokud k sobě fenu přiřazenou máte, ale není u ní nastavená chovnost, tak kontaktuje vašeho poradce chovu.

Jak získám heslo pro přihlášení? Jak se poprvé přihlásím? O: Vyplňte email a klikněte na "Zapomenuté heslo". Do emailu heslo obdržíte a následně si ho můžete v členské sekci změnit. 

Jak dlouho trvá spárování platby pro přihlášení do členské sekce? O: Spárování platby může trvat týden. 

Jak dlouho trvá než dojde ke schválení krycího listu? O: Nejdříve musí být spárovaná platba a pak poradce chovu musí krycí list schválit a zaslat Vám ho poštou. Na celý proces je dáno 30 dní. 

Proč není u mého psa/feny uvedena zkouška (titul, zdravotní výsledek)? O: Pro spuštění webu jsme se snažili doplnit data chovných psů, které byly zveřejněny na starém webu. Nyní je aktualizace dat na vás. Ve své členské sekci zadejte výsledky psa (feny) v sekci  "Doplnění dat" . 

Proč na webu není narození vrh mé feny? Mého psa? O: Data získáváme z plemenné knihy, která nám je zasílá jednou ročně zpětně za celý rok. V případě, že jste již využili nahlášení vrhu přes web a vygenerovali si tam i přihlášku vrhu, můžete se do této sekce vrátit a dodat zápisová čísla štěňat a my následně můžeme provést import vrhu. 

 Proč nemohu vyhledat svého psa ani přes lupu? O: Pokud Váš pes/fena je mladší jednoho roku, je možné, že ještě nemáme podklady z plemenné knihy. Je-li starší jednoho roku, neváhejte nás kontaktovat a dohledáme, kde je problém. 


DALŠÍ ČLÁNKY V TÉTO KATEGORII

1.1.2024
Informace o platbách

14.3.2022
English informations

1.1.2022
Pravidla pro udělování příspěvku na odchov vrhu málopočetných plemen

1.1.2022
Pravidla pro zadávání inzerce

1.1.2022
Jak získat krycí list